איך להפוך כל ארוחה לבריאה יותר
“ורוב החולאים שבאים על האדם אינם אלא או מאכילת מאכלים רעים או מפני
שהוא ממלא בטנו ואוכל אכילה גסה אפילו ממאכלים טובים.” (הרמב”ם)
שורש כל המחלות
בבריאות הטבעית אנו לומדים ששורש כל המחלות, נובע מהצטברות של פסולת ורעלים בגוף.
בד”כ,עיקר הפסולת שנוצרת בגוף, היא כתוצאה מהמזון אותו אנחנו מכניסים לגוף.
גם המזון הבריא ביותר, מייצר פסולת מטבולית, שאותה הגוף צריך לפנות. הגוף מפנה פסולת,
כל הזמן, דרך השתן הצואה העור והריאות.
מחלה מתחילה כאשר כמות הפסולת שמצטברת בגוף, גדולה מכמות הפסולת שהגוף מצליח לפנות החוצה.
הפסולת שלא מפונה, מצטברת בגוף ומרעילה אותו.
הרמב”ם כותב : “הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא …לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו
מדברים המאבדין את הגוף ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים”.
הגוף בריא מטבעו והוא מבריא את עצמו כל הזמן. לכן, הרמב”ם כותב, שכל שעלינו לעשות,
על מנת לשמור על בריאותנו, הוא – להתרחק מדברים שמזיקים לגוף ולהתנהג בצורה
בריאה בכל תחומי החיים.
הרגלי חיים מזיקים
אם הגוף בריא מטבעו וכל הזמן הוא מבריא את עצמו, איך זה שאנחנו רואים שהחברה שלנו כל כך חולה?
הסיבה העיקרית לתחלואה הגבוה בחברה המערבית, היא העובדה שאנו חיים בסביבת חיים
ובהרגלי חיים ש”מאבדין את הגוף”. גורם עיקרי לכך הוא – תזונה לא נכונה, אשר מייצרת
הרבה מאד פסולת בגוף. הרמב”ם כותב, שרוב המחלות של בני האדם, נוצרות “מאכילת מאכלים רעים”.
ראוי לציין כי, בתקופת הרמב”ם, לא היו עדיין מזון מעובד, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ריסוסים,
הנדסה גנטית וכו’. כיום, חלק גדול מהמזון שאנחנו צורכים, גורם להרבה יותר נזק מאשר תועלת.
לפי הרמב”ם, כאשר אנחנו רוצים לדאוג לבריאות שלנו, לפני הכל, אנו צריכים לדעת איזה
מזונות מייצרים כמות גדולה של פסולת ורעלים בגוף ולהוציאם מהתפריט שלנו. על מנת לעשות כן,
אנו חייבים לחקור וללמוד. לדוגמא, רבים לא יודעים, שבשר מעובד, כמו נקניקיות ,
נמצא באותה קטגוריה של גורמים מסרטנים כמו סיגריות! וכידוע, נקניקיות ניתנות לילדים בגן,
כמעט מידי יום.
המחקר הגדול ביותר שנעשה על תזונה ומחלות, הנו “מחקר סין”. המסקנה שהגיעו אליה במחקר זה היא,
שהגורמים העיקריים למחלות כרוניות זה חלבונים ושומנים מהחי (דגים, ביצים, בשר, עופות, מוצרי חלב).
רוב האוכלוסייה לא מודעת לנתונים הנ”ל. לכן, קודם כל צריך לחקור וללמוד איזה מזון מזיק לגוף ואיזה מזון בריא לגוף.
איך להפוך כל ארוחה לבריאה יותר?
כאמור, עפ”י הרמב”ם, עיקר המחלות נובעות מאכילה של “מאכלים רעים”, אשר גורמים להצטברות
של פסולת בגוף. הרמב”ם מגלה לנו סוד גדול נוסף, שאפילו אכילת מאכלים טובים (מזינים ובריאים),
יכולה לגרום למחלות, כאשר אוכלים מהם כמות גדולה מידי :
“…או מפני שהוא ממלא בטנו ואוכל אכילה גסה, אפילו ממאכלים טובים”.
כאשר אנו אוכלים יותר ממה שאנו צריכים, גם התנהגות זו, מזיקה מאד לבריאות שלנו
מה קורה כאשר אנחנו אוכלים כמות גדולה מידי של מזון?
הקיבה מעכלת את המזון, הן באמצעות מיצי עיכול שמעכלים את המזון בצורה כימית,
והן ע”י תנועה של התכווצת והתרחבות, על מנת לערבל את המזון עם מיצי העיכול.
כאשר אנו אוכלים כמות מזון גדולה באותה ארוחה והקיבה מתמלאת ונמתחת,
היא אינה יכולה להתכווץ ולהתרחב כנדרש, ומיצי העיכול לא מתערבבים בצורה טובה עם המזון,
על מנת לעכל אותו כראוי. כמו לדוגמא, במכונת כביסה, כאשר נמלא אותה יתר על המידה,
היא לא תצליח לכבס את כל הבגדים בצורה טובה, יש להשאיר מעט מקום כדי שהבגדים
יוכלו להתערבל ולהתערבב עם נוזל סבון הכביסה וכך, כל הכביסה תכובס כנדרש ותצא נקייה.
כאשר הקיבה מלאה יתר על המידה ולא יכולה לבצע כראוי את הפעולות של התכווצות והתרחבות
ושל עירבוב המזון עם מיצי העיכול בצורה יעילה, התוצאה היא, שהמזון לא מתעכל טוב
וחלקו עובר תסיסה וריקבון במערכת העיכול, הרעלים שנוצרים עקב תהליכים אלה,
נספגים במחזור הדם וברקמות הגוף.
מזון עודף שהגוף לא נזקק לו, לא לצורך יצירת אנרגיה ולא לצורך בנייה,
הופך לפסולת, אשר נאגרת ברקמות שומן בגוף.
עיכול זאת פעולה שלוקחת הרבה אנרגיה
דבר נוסף, בגינו אכילת יתר מזיקה משמעותית לבריאות, היא העובדה שהפעולה שמצריכה
הכי הרבה אנרגיה בגוף, היא פעולת העיכול. כאשר אנו מעמיסים יותר מידי על הקיבה,
הדבר הראשון שאנו רוצים לעשות הוא, לשכב לישון, כיון שכל האנרגיה שלנו נרתמת לעיכול המזון.
כאשר כל האנרגיה “מתבזבזת” על פעולת העיכול, פעולות אחרות בגוף,
נחלשות (גם יכולת הפרשת הפסולת והרעלים נחלשת). כאשר אנו מעמיסים על הקיבה יותר מידיי מזון,
היא מתעייפת ונחלשת מארוחה לארוחה. (ראוי לציין כי מלבד הקיבה, עוד איברים משתתפים בפעולת העיכול,
כמו הלבלב. אחד הגורמים לסוכרת, ע”פ הרפואה הטבעית, הוא היחלשות הלבלב כתוצאה מאכילת יתר).
ד”ר שלטון כותב על כך: “יעילותם של מחזור הדם ושל מנגנון הסילוק (של הפסולת והרעלים)
נקבעת ע”י כמות האנרגיה העצבית הזמינה בפני האדם, החשיבות בשמירה על אספקה
נורמלית של אנרגיה עצבית נעשית ברורה. האדם המותש, כלומר האדם שהאנרגיה
העצבית שלו מוקטנת, מורעל לאט לאט מהישרדותה והצטברותה של פסולת התא
של עצמו – טוקסומניה (הרעלה עצמית)”.
נקבעת ע”י כמות האנרגיה העצבית הזמינה בפני האדם, החשיבות בשמירה על אספקה
נורמלית של אנרגיה עצבית נעשית ברורה. האדם המותש, כלומר האדם שהאנרגיה
העצבית שלו מוקטנת, מורעל לאט לאט מהישרדותה והצטברותה של פסולת התא
של עצמו – טוקסומניה (הרעלה עצמית)”.
לאור האמור, אם אוכלים כמות מתאימה של מזון, המזון מתעכל ונספג בצורה טובה,
נוצרת מינימום פסולת מטבולית וגם הקיבה הולכת ומתחזקת מארוחה לארוחה.
אז מהי הכמות המתאימה של מזון? הרמב”ם כותב:
“לא יאכל אדם עד שתתמלא כריסו אלא יפחות כמו רביע משביעתו”. הרמב”ם ממליץ,
להשאיר תמיד ¼ קיבה פנויה ממזון. לדוגמא: אם אדם שבע אחרי 4 פרוסות לחם,
אז מומלץ שיאכל 3 פרוסות. כמובן, שהכמות משתנה מאדם לאדם (כל אחד וקיבתו)
שורה תחתונה
למדנו שרוב המחלות נוצרות כתוצאה מאכילה של מאכלים רעים, כמו גם מאכילת יתר,
אפילו של מאכלים טובים, שהופכים לפסולת ולרעלים בגוף. לכן,
על מנת להפוך כל ארוחה לבריאה יותר, ההמלצה היא להשאיר רבע קיבה פנויה ממזון.
אפילו אם נאכל משהו פחות בריא, אם לא נמלא את הקיבה עד תום, הנזק מהאכילה יצטמצם משמעותית.
עד רבה, אם נאכל אם נאכל מאכלים בריאים ובכמות המתאימה, זהו המפתח העיקרי לשמירה על הבריאות.
נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?
זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה של "אילמה"- https://bit.ly/3s8qS4F
המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.