אתר שומר שבת

אילמה המרכז הגבוה לרפואה טבעית

אתר זה שומר שבת, אנא נסו להיכנס לאתר לאחר כחצי שעה בצאת השבת או החג

צוות אילמה.

לאכול בריא גם בשבת - אילמה המרכז הגבוה לרפואה טבעית

גם ביום שבת חשוב לשמור על אכילה נכונה

יום שבת זה יום קדוש ומיוחד במינו בו ניתנה לנו הזדמנות להפוך את הדבר הכי גשמי שזה האוכל לדבר הכי קדוש ונעלה. זו הזדמנות נפלאה עבורנו לתרגל: אכילה רוחנית.

המפגש בין האדם לבין האוכל יוצר אינטרקציה שיכולה לעלות או להוריד את האדם, זה משפיע על האדם, הן מבחינה פיזית, הן מבחינה נפשית והן רוחנית. כשהאדם ניגש אל האוכל הוא ניגש לחיבור בין החומר של המאכל עצמו לבין החומר שבו – באדם ובין הניצוץ האלוקי שבמאכל לבין הניצוץ האלוקי שבאדם, או שהוא מעלה את הניצוץ של המאכל או שהוא נמשך למטה אל עולם החומר.
“ודע שעיקר כבוד שבת היא האכילה כמו שכתוב ‘אכלוהו היום’ כי אכילת שבת יקרה מאוד, כי היא כולו אלוקות, כולו קודש.” (ליקוטי מוהרן תורה רע”ז).
בימות החול, אנחנו אוכלים על מנת להתקיים אבל בשבת האכילה היא עונג שבת ממש, המאכלים של שבת מכילים בתוכם כוחות של קדושה.
במשך השבוע הרבה יותר פשוט לנו להתמיד בהרגלי אכילה נאותים, בצירופי מזון נכונים אבל בשבת אנחנו נתקעים ולא תמיד מצליחים לשלב בין הבריא לטעים, בין החול לקודש.
אז נכון שאולי זה לא יהיה מושלם אבל עדיין אפשר ורצוי לעשות את ההשתדלות המקסימלית ולהשקיע במאכלי שבת שיהיו גם מענגים את החך וגם מזינים ובריאים.
לא חייבים מטוגן, שמן ומתובלן בשביל שיהיה לנו חגיגה של צבעים על שולחן שבת, ראשית השינוי  צריך להגיע מההסתכלות שלנו על הדברים, “של נעלייך מעל רגלייך”, קודם כל להסיר את כל מה שהורגלנו אליו במשך חיינו ודבר שני פתיחות להתנסות בהכנת מאכלים חדשים ומגוונים.

אז מה אוכלים בשבת?

מבחינת חלות אז עדיף חלות  או לחם מחמצת מכוסמין או שיפון.

מבחינת סלטים:

בחרו לאכול סלטים יותר חיים ומזינים ולהכין ממרחים שונים מתוצרת עצמית והנה לכם  דוגמא לכמה מתכונים של סלטים וממרחים שישדרגו לכם את שולחן השבת:

סלט “מוקפץ”

מצרכים:

2 קישואים קלופים וחתוכים לרצועות
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
חופן נבטי חמניה
מעט לימון סחוט
מעט שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומתבלים בלימון ומעט שמן זית

סלט טאבולה מקינואה מונבטת

מצרכים:

4\3 כוס קינואה אורגנית
4\3 כוס נענע קצוצה
3 גבעולי בצל ירוק
1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום מתוק קצוץ דק
1 פלפל צהוב קצוץ דק
גבעול פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן זית
מעט לימון סחוט
קורט מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

תחילה מנביטים את הקינואה – משרים אותה במים ללילה שלם, מסננים ושוטפים היטב.
מחזירים לקערה ומכסים עם מגבת נושמת למשך 3-4 שעות עד שמבחינים בזנבות קטנות.
מניחים את הקינואה המונבטת בקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

ממרח חומוס קישואים

מצרכים:

3 קישואים חתוכים לחצאים
4\3 כוס טחינה גולמית מלאה
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה
2\1 לימון סחוט
קורט מלח אטלנטי
2\1 כפית כמון

אופן ההכנה:

טוחנים את הקישואים והשום במעבד מזון , לאחר מכן מוסיפים את הטחינה, פטרוזיליה, לימון ומלח ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך.

רעיונות לסלטים נוספים: סלט סלק חי עם גזר, סלט כרוב עם גרעיני חמניה, סלט אבוקדו עם בצל ירוק ולימון, טחינה ירוקה עם פטרוזיליה, ממרח צ’ימיצ’ורי, ממרח פסטו ועוד…

סעודות עיקריות בשבת: דוגמא לתפריט בשבת:

בסעודה ראשונה אפשר להתחיל את הסעודה עם מרק ירקות שורש עם בצל, כרישה, סלרי ותפוח אדמה קטן ולתבל במגוון של עשבי תיבול כגון: סלרי, פטרוזיליה ושמיר ולתבל במעט כורכום, כמון.
ומנה עיקרית של דג אפוי בתנור לכבוד שבת קודש ותוספת של ירקות מאודים, כגון: גזר, קישוא, שעועית ירוקה, דלעת וכ’ו…

בסעודה שניה אפשר להכין חמין צמחוני עם מגוון של קטניות מונבטות כגון: שעועית אזוקי, שעועית מאש ועדשים , להוסיף קצת ירקות כמו: בצל, גזר, ארטישוק ירושלמי, קולורבי ולשים בשקית בד חיטה מונבטת ולתבל עם מעט מלח אטלנטי וסילאן.לגבי קינוח, הגוף שלנו לא באמת צריך את הקינוח אחרי הסעודה, זה רק מעמיס על העיכול ולא באמת בריא לנו, אבל עדיין הנשמה שלנו רוצה משהו מתוק בשבת ולכן עדיף לאכול את זה כמה שעות לאחר הסעודה או לפני הסעודה.גם מבחינת קינוחים, יש מגוון של קינוחי רו פוד מזינים וטעימים, אפשר להכין כדורי תמרים ושקדים, סלט פירות העונה בצירופי מזון הנכונים ולהמתיק עם מעט סילאן  וכו’..

והנה לכם 2 מתכונים טעימים במיוחד:

מוס שוקולד

מצרכים:

1 אבוקדו בשל
5 תמרים מיובשים
כף אבקת חרובים אורגנית
כוס מים

הוראות הכנה:

טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר\מעבד מזון ומגישים.

כדורי לימון מרעננים (רו פוד)

מצרכים:

2 כוסות קשיו לא קלוי
1 לימון
13 יח’ תמר מיובש
גרד מקליפת לימון

הוראות הכנה:

טוחנים את הקשיו במעבד מזון ולאחר מכן מוסיפים את גרד הלימון ומעט לימון סחוט וממשיכים לטחון כדקה, לאחר מכן מוסיפים את התמרים וטוחנים שוב עד לכדי עיסה אחידה, יוצרים כדורים ושומרים במקרר.
אז עכשיו יש לכם מתכונים ורעיונות להתחיל איתם את השבת והזדמנות להנחיל את אורח החיים הבריא גם בתוך שבת קודש מבלי להרגיש עומס עיכולי וחוסר אנרגיה, גם בשבת אפשר לקבל חיות ועוצמה מהמזונות הנכונים, צירופי מזון נכונים וכמובן אכילה במידה המדוייקת.

נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?

זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה של "אילמה"- https://bit.ly/3s8qS4F

 

המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

בקרו באתרינו בעזרת דפדפן מודרני

דילוג לתוכן