הרפואה המערבית מזריקה אינסולין וממליצה להימנע מפירות. אולם הרפואה הטבעית הוכיחה שניתן לרפא סוכרת אם מטפלים בשורש.
הסוכרת היא אחת המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי, ושיעור החולים מזנק בשנים האחרונות בקצב מסחרר. יותר מחצי מיליון איש מאובחנים במחלה, והערכות מדברות על לפחות עוד מאה אלף לא מאובחנים. על פי אומדנים, הסוכרת אחראית לכ-6% ממקרי המוות בישראל, כ-12% ממקרי העיוורון וכ- 70% ממקרי קטיעות הרגליים!
משרד הבריאות מכנה את הסוכרת בשם “מחלה כרונית” אולם בכתבה זו נראה כיצד הרפואה הטבעית מייצרת תשתית לריפוי מלא מסוכרת. לא הקלה רגעית אלא ריפוי נצחי! כל עוד לא חוזרים על הסיבות שגרמו לסוכרת מלכתחילה.
הבהרה: המאמר מתייחס לסוכרת סוג 2.
במהלך היום אנו אוכלים עמילנים וחלבונים, הסוכר שבמזון עובר לזרם הדם, לא נספג בתאים וכך ערכי הסוכר בדם עולים ללא הפסק. זהו מעגל שכמעט תמיד מוביל למחלת הסוכרת – אם לא עושים שינוי בתזונה ובאורח החיים.
עוד רגע נפרט על השינוי התזונתי הנדרש, אולם ראשית יש להבין משהו חשוב על הלבלב.
מדוע הלבלב חלש?
הלבלב מייצר אינסולין לפי רמת הסוכר בדם. כבר אמרנו שאצל אדם בריא הסוכר יוצא מהדם ונכנס אל התאים.
כאשר מכניסים כמויות גבוהות של סוכר לדם, זה גורם ללבלב לייצר יותר אינסולין וכל בלוטה שעובדת מעבר למה שהיא יכולה אז היא מתחילה להיחלש וכאשר הלבלב נחלש כך הוא מכניס פחות סוכר לתאים ונשאר יותר סוכר בזרם הדם וזה גורם לעלייה של מדדי הסוכר בדם.
כאשר ישנן רמות גבוהות של סוכר בדם אז הגוף אוגר אותו בתור גליקוגן בכבד, בשרירים ובכמות קטנה יותר גם בכליות. אדם שהמחסנים שלו מלאים אז זה מיד הופך לשומן בגוף, לכן למרבית מחולי הסוכרת יש שומנים גבוהים בדם.
מה הגורם האמיתי לסוכרת?
הרפואה המערבית מתעלמת מהגורם האמיתי למחלת הסוכרת. במקום לרפא מהשורש, הרפואה המערבית מזריקה לחולי סוכרת אינסולין ומבקשת מהם להימנע מפירות.
הרפואה הטבעית נוהגת בדיוק להיפך!
במקום לחפש טיפול חיצוני, הריפוי הטבעי נוגע בשורש המחלה.
אם הסוכר לא נכנס לתא, צריך לנקות את הדם משומנים – באמצעות אכילה בריאה -ואז לא יהיה שום קושי לסוכר להיכנס.
הסיבה העיקרית לסוכרת היא אכילה לא נכונה ואכילת יתר שגורמת ללבלב להתעייף. רוב האנשים אוכלים מעל ל-50% שומנים, כגון: מוצרי חלב שונים, עוף, דגים וכו’. בתזונה כל כך שומנית, הלבלב סובל ובהדרגה הולך ונחלש.
שורה תחתונה: הסוכר זה לא הבעיה בסוכרת! הבעיה היא בכך שהסוכר לא נכנס לתא – כתוצאה מאכילה לא בריאה שמייצרת עודף שומנים בדם.
לכן ברפואה טבעית לא רק נמנעים מפירות, אלא אוכלים פירות ובכמויות.
מחלת השפע
סוכרת זו מחלה של “שפע”, יש שפע של אוכל והוא מאוד זמין, אוכלים מה שרוצים, מתי שרוצים וכמה שרוצים.
גם אכילה בצירופי מזון לא נכונים יוצרת עומס תמידי של סוכר בדם.
הכוונה מעשית בדרך לריפוי
רוב האנשים אוכלים באותה ארוחה גם חלבון וגם עמילן ורבים מוסיפים גם קינוח מתוק. כל אלו נכנסים לדם אחד אחרי השני ויוצרים עומס של סוכר בדם ולאורך תקופה ממושכת בהרגל הזה הלבלב נחלש.
לכן, אם נדע לאכול בריא, אם נקפיד לאכול מזון שבאמת מזין את הגוף, ואם נקפיד לאכול בצירופים הנכונים, אז ניתן לשפר משמעותית את מדדי הסוכר בדם ותוך מספר ימים של שינוי ומעבר לתזונה טבעית ניתן לראות תוצאות חיוביות!
המפתח לריפוי: ניקוי רעלים
הדרך לתת מנוחה ללבלב זה שינוי תזונתי ומנוחה, הלבלב יעכל בצורה מדודה ואז יהיה במנוחה ובמקביל צריך לנקות את הרעלים מהגוף ובייחוד את הפסולת השומנית. הדרך לתת למערכת את המנוחה זה על ידי עומס שומנים קטן יותר ואז זרם הסוכר לדם יהיה מואט יותר.
בגישת הרפואה הטבעית מרבית התזונה המומלצת הינה: פירות וירקות שאצלנו הם נקראים: חומרי ניקוי של הגוף, אנחנו לומדים איך לאכול נכון באופן שהגוף שלנו יקבל את כל אבות המזון, נרגיש טוב ומלאי אנרגיה ולא יצטברו רעלים בגוף.
להתחיל את הבוקר
המלצתנו לפי גישת הרפואה הטבעית זה להתחיל את הבוקר עם פירות, בשלב הראשון נמליץ לאכול פירות כגון: אגסים ותפוחים ולאחר שמדדי הסוכר יורדים אז אפשר להוסיף פירות נוספים, כגון: ענבים, אפרסקים, אבטיח וכו’.
רצוי ומומלץ ללבלב ולעיכול לאכול בכל פעם פרי אחד בנפרד ולא לשלב כמה פירות יחד, הפירות לא יעלו את רמות הסוכר בדם אלא ההיפך הם יסייעו לנו לנקות את כל המערכת מעודפי הפסולת שהצטברו, מה גם שהפירות מעניקים לנו אנרגיה זמינה ולא לוקחים אנרגיה ממערכת העיכול.
ובצהריים – עמילן
בצהריים אפשר לאכול ארוחה עמילנית, רק למי שהמדדים של ה- a1c ירדו מתחת ל- 6, כמובן שזה משתנה בהתאם למצבו הבריאותי של האדם.
אך ברמת העיקרון הבסיס של ארוחת הצהריים הוא סלט גדול כאשר חצי מהסלט מורכב מעלים ירוקים ומגוונים, כגון: חסה, פטרוזילה, סלרי, עלי מנגולד, עלי קייל ועוד…
היות והעלים הירוקים מנקים את הגוף ולסלט אפשר להוסיף ירקות נוספים, כגון: מלפפון, פלפל, קולרבי וכו’. ניתן לתבל את הסלט בלימון אך לא בשמן זית ומלח (שמן זית בסלט ייאגר כשומן ובשלב הזה זה לא רצוי בכלל).
לארוחה זו ניתן להוסיף ירקות מאודים או מבושלים (בשלב זה מומלץ ללא ירקות עמילניים כגון: תפוח אדמה ובטטה) כגון: שעועית, אפונה, ברוקולי, כרובית, קישואים, אספרגוס, גזר וכרוב.
אחר הצהריים על קיבה ריקה
אחר הצהריים מומלץ לאכול פרי על קיבה ריקה (3 שעות לאחר ארוחת הצהרים) ולשתות תה צמחים.
בערב – חלבון
ארוחת הערב המומלצת הינה ארוחה חלבונית וגם הבסיס שלה צריך להיות סלט ירקות גדול כמו בארוחת הצהריים. לסלט זה אפשר להוסיף עגבניות כי הן משתלבות עם חלבון וגם להוסיף קטניות מונבטות, כגון: עדשים בכל מיני צבעים ושעועית מאש.
אם עדיין רעבים לקראת השינה אז אפשר לאכול פרי בנפרד.
*בשלב בו מדדי הסוכר יורדים בצורה משמעותית שהם בגבול הנורמל אז ניתן להוסיף לארוחת הצהריים עמילן, כגון: 2 פרוסות לחם ללא סוכר או תפוח אדמה או בטטה או דגנים, כגון: קינואה, כוסמת, בורגול בכמות של עד 1 כוס מבושל.
ובארוחת הערב החלבונית ניתן להוסיף עד 15 שקדים קלופים, זה יותר קל לעיכול ופחות שומני לעומת אגוזים אחרים.
המלצות נוספות בתהליך הריפוי הטבעי
המלצות נוספות שיסייעו בתהליך הריפוי זה הרפיה, הדרך הקלה והטבעית ביותר להרפות זה נשימה, להוציא את כל האויר לבטן ולחזה, למלא את האויר בריאות לגמרי, לעצור ולהוציא את האויר באיטיות אל הבטן. לעשות סדרה של 7 נשימות כאלו בכל יום.
דבר נוסף וחשוב הוא לפני ארוחת הבוקר לעשות פעילות גופנית מתונה , כגון: הליכה של 30 דקות, על מנת לשרוף את השומנים והסוכר ולסייע לגוף להפריש את הרעלים.
מומלץ להתמיד עם התפריט הזה מספר חודשים כי לוקח ללבלב להתאושש לאחר תקופה ממושכת וארוכה של תזונה לא מאוזנת, יתכן כי בשלב ראשוני תחושו מעט חולשה עד שהגוף יתרגל ויתנקה, זה קורה בהדרגתיות אך התוצאה משתלמת ותקבלו חיים מלאי אנרגיה ורפואה טבעית ללא כל תלות בתרופות.
שינוי אמיתי קורה מהשורש ואין קיצורי דרך, התרופה לא מרפאה היא רק שומרת על “איזון” בדרך כימית ומנציחה את החולי, מה שמרפא זה רק להסיר את הסיבות האמתיות לחולי ולהתחיל לשנות הרגלי תזונה ואורח חיים.
נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?
זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה של "אילמה"- https://bit.ly/3MYafRk
המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.