חנוכה בריא - איך לעבור את חג החנוכה ולשמור על הבריאות? - אילמה רפואה טבעית

חג החנוכה כאתגר בריאותי ותזונתי
חג החנוכה זהו חג של אור, חג של שמחה ללב ולנשמה, שמונה ימים של הודאה על הניסים.

אך יחד עם זאת מדובר גם בשמונה ימים של פיתויים רבים ואכילת מזונות עתירי שומן, שמונה ימים בהם אנו נקרעים בין הרצון לחוות את החג במלואו לבין הרצון לשמור על הבריאות ועל הגזרה.

מאז נס כד השמן הקטן, נגזר עלינו לכלות כד קטן בעצמנו במשך שמונת ימי החג וחלק מהמחיר שאנחנו משלמים זה בבריאות שלנו ובעודף השומנים והסוכרים שנמצאים סביבנו.

אכילת סופגניות ולביבות שטבולות בשמן הן למעשה מסמלות את השמן שבו הדליקו את החנוכייה וכן את נס פך השמן.

על פי חז”ל ההסבר לאכילת מאכלים מטוגנים בשמן כמו סופגניות ולביבות בחנוכה הוא:

“כזכר לנס פך השמן שבו שרתה ברכה במעט השמן שהיה בפך והספיק להדלקת מנורת המקדש למשך שמונה ימים.”

 

אז איך בכל זאת מקיימים את מצוות החג, נהנים ומתאחדים עם בני המשפחה ועדיין מצליחים לשמור על הבריאות ועל המשקל?

  • לכתחילה העדיפו מזונות אפויים מאשר מזונות מטוגנים, השתדלו לאפות את הלביבות.
  • נסו למצוא תחליפים בריאים ככל האפשר לסוכר/ביצים/שמן/קמח לבן, כגון: דבש/טחינה/שמן קוקוס/קמח מלא.
  • את הסופגניות והלביבות צרו בגדלים קטנים יותר.
  • הגישו לצד הסופגניות והלביבות מגש של ירקות חתוכים בכל הצבעים – בכדי לא להעמיס על הגוף רק שומנים וגם על מנת לאזן את הגוף ולשבוע ממזונות חיים ובריאים.
  • הגבילו את עצמכם בכמויות האכילה של הסופגניות והלביבות והשתדלו לא להגיע רעבים לארוחה הזו.
  • אם אתם
    יודעים שאתם הולכים לאכול ארוחת ערב פחמימתית אז השתדלו במהלך היום להפחית את כמויות השומנים והפחמימות.
  • שלבו מזונות מזינים, בריאים וחיים במהלך היום, כגון: פירות /ירקות / מיצים טבעיים / שייק פירות /ירקות מאודים / נבטים / נבטוטים / אגוזים וכו’….
  • בצעו פעילות גופנית ובכך תשרפו את השומנים וזה יעניק לכם תחושה טובה יותר.
  • אכלו בהנאה את ארוחות החג, ללא רגשות מצפון וספירת קלוריות, תעשו את ההשתדלות שהכל יהיה כמה שיותר בריא ומזין והשתדלו לאמץ את ההמלצות שלנו ופשוט אכלו בלב שלם.

חנוכה - חג של נסים ושל מאכלים עתירי שומן

מתכון לביבות אפויות:

  • 2 בטטות
  • 1/2 כף כמון
  • שן שום קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט פלפל מלח

אופן ההכנה:

אופים את הבטטות בתנור עד שהן רכות

מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת עיסה

מניחים במקרר לשעה, בידיים רטובות מכינים לביביות מהעיסה

מניחים בתנור שחומם ל180 מעלות כחצי שעה , עד שמזהיב

חג שמח טעים ובריא!

 

נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?

זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה של "אילמה"- https://elima.org.il/lp/

 

המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בקרו באתרינו בעזרת דפדפן מודרני

דילוג לתוכן