פירות – המזון הטוב ביותר לאדם - אילמה המרכז הגבוה לרפואה טבעית

פירות בראי התזונה הטבעית

יש עולם שלם של פירות שככל שמעמיקים להכיר אותו , מגלים כמה יש עוד לגלות…

כמה צבעים….כמה טעמים…כמה גוונים…כמה ערכים תזונתיים.

פירות זהו המזון הכי בריא לגוף האדם מבין כל דרגות המזון המוצעים לנו.

בספר בראשית, כתוב: ” ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את עשב זורע זרע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זורע, זרע לכם יהיה לאכלה”

הפסוקים הללו מעידים כי המזון המיועד לאדם הינו פרי העץ וניכר כי הפירות היוו את עיקר מזונם של אבותינו הקדושים.

הפירות זהו המזון הטוב ביותר לאדם מכל הבחינות, הפירות מכילים את כל אבות המזון הדרושים לגוף האדם ביחס נכון, הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרליים, פיטוכימיקלים, מים, סיבים וסוכר טבעי (פרוקטוז),הם טעימים ומגוונים, הם קלים לעיכול ומעניקים לנו אנרגיה זמינה שמהווה דלק לשרירים ולמוח.

הפירות לוקחים מינימום אנרגיה עיכולית ומעניקים לנו מקסימום אנרגיה וחיוניות.

פירות מסייעים בסילוק רעלים מן הגוף, תורמים לבריאות, לעור הפנים, מאטים תסמיני הזדקנות ונלחמים בתאים סרטניים.

אין צורך להכין אותם, או לבשל אותם, אלא אנחנו מקבלים אותם שלמים היישר משולחנו של הקב”ה.

ככל שצבע הפירות חזק יותר כך ריכוז החומרים הפעילים גבוה יותר ובכך תורם לחיזוק מע’ החיסון.

מאוד חשוב לאכול את הפירות כשהם בשלים ובעונתם.

הפירות מתחלקים לקבוצות של : פירות מתוקים, פירות חמצמצים, פירות חמוצים.

לקבוצת הפירות המתוקים משתייכים הפירות: אנונה, אפרסמון, בננה , חרוב, תאנה , תמר, פירות יבשים.

לקבוצת הפירות חמצמצים משתייכים הפירות: אבוקדו , אגס ,אפרסק ,גויאבה , דובדבן, חבוש, מנגו ,משמש , ענבים , פפאיה, תפוח.

לקבוצת הפירות החמוצים משתייכים הפירות: אננס ,אשכולית, תפוז ,לימון, פומלה ,קלמנטינה , רימון, שזיף , תות שדה

אבטיח, מלון וענבים זוהי קבוצת פירות שמומלץ לאכלם כל פרי בנפרד.

לא כל פרי משתלב עם האחר ולפעמים צירוף שלילי יכול להוביל לשרשרת של בעיות עיכוליות,

לכן תמיד נעדיף לאכול את הפרי כמות שהוא או בצירופים החיוביים, כפי שמפורט כאן:

פירות בצירוף מזון חיובי:

  • פירות מתוקים ופירות חמצמצים .
  • פירות יבשים ופירות מתוקים או חמצמצים .
  • פירות חמצמצים עם פירות מתוקים או חמוצים .

פירות בצירוף מזון שלילי:

  • פירות מתוקים עם חמוצים.
  • פירות מיובשים עם חמוצים.

כללי אכילת פירות:

  • פירות תמיד אוכלים על קיבה ריקה.
  • דאגו לאכול את הפירות בשילובי מזון הנכונים.
  • אכלו את הפירות כארוחה נפרדת.
  • השתדלו לאכול פירות העונה ולא פירות מעונה קודמת שנשארו בקירור.
  • שלבו את כל צבעי הפירות – לכל צבע יש תכונות אחרות.
  • אכלו את הפירות תמיד במצבם הטבעי והחיוני.
  • הימנעו מאכילת פירות שצבועים בצבע מלאכותי או מכוסים בשכבת דונג (שעווה).
  • השתדלו לצרוך פירות שנקטפו ישר מן העץ והאדמה ולא עברו הובלה וקירור.
  • פירות בשלים ורעננים הם מחסני מלאי של חיוניות.
  • אל תאכלו פרי כשהוא בוסר
  • אל תאכלו פירות שהם בשלים יתר על המידה כי הם מתחילים תהליך של תסיסה.
  • פירות יבשים יש לצרוך בכמות מוגבלת ושיהיו ללא ריסוס וגופרית

טיפים לעידוד אכילת פירות:

  • גוונו באכילת פירות בצבעים שונים.
  • התחילו את הבוקר עם אכילת פירות טריים ובשלים, זה ממשיך את פעולת הניקוי מהלילה, לוקח מעט אנרגיה ומספק המון אנרגיה.
  • מומלץ לאכול את הפירות עם קליפתם מאחר ויש בקליפה ערכים תזונתיים שאין בפרי.
  • שלבו פירות במהלך היום , בין הארוחות.
  • הניחו קערות של פירות מכל הצבעים במקומות בולטים בבית, על מנת שיהיה לכם נגיש.
  • העדיפו פירות שלמים, הסוכר שבהם נספג באיטיות לדם ולכן תורם לתחושת שובע.
  • בכל פעם שיש לכם דחף למשהו מתוק – איכלו פרי עסיסי.

מה ניתן להכין מפירות?

  • מגש פירות חתוכים וצבעוניים
  • סלט פירות מגוון
  • שייקים מכל הסוגים
  • מיצי פירות טבעיים
  • גלידות מפירות בלבד!

קבלו מתכון נפלא לגלידת בננות בייתית!
מצרכים:

3 בננות קפואות מקולפות

4 תמרים מיובשים

2 כפות של ממרח שקדים

חופן שקדים קלופים

קרח

מעט מים

הוראות הכנה:

לטחון בבלנדר חזק את הבננות הקפואות, התמרים, ממרח שקדים ושקדים עם מעט מים קרים,

לאחר מכן להוסיף מעט קרח ועוד קצת מים ולטחון עד למרקם גלידתי סמיך.

 

נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?

זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
ולהרשם לשנת הלימודים הקרובה של "אילמה"- https://bit.ly/3MYafRk

 

המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בקרו באתרינו בעזרת דפדפן מודרני

דילוג לתוכן