תזונה טבעית להריון - אילמה המרכז הגבוה לרפואה טבעית

התזונה המתאימה לנשים הרות לפי שיטת הבריאות הטבעית

הצרכים התזונתיים של האישה בתקופת ההריון ובתקופת ההנקה הינם שווים. בתקופת ההריון מספקת האם לעובר את המזון באופן ישיר דרך מחזור הדם וגם בתקופת ההנקה נעשית אספקת המזון לתינוק דרך הדם באמצעות חלב האם.

העובר והתינוק ניזונים מחומרים המצויים בדם האם ולכן אם תזונת האם אינה טובה או מספיקה, ייאלץ גופה לספק את החומרים החסרים מהרקמות שלה ועל ידי כך תפגע בריאותה של האם ח”ו. לכן חשוב מאוד שהאם תקפיד על תזונה נאותה בכלל ובפרט בתקופת ההריון.

לפי שיטת הבריאות הטבעית הכי מומלץ לאישה ההרה לאכול מזונות חיים ולהגדיל במעט את כמות החלבון בתפריט היומי, החלבון הרצוי ביותר הוא שומשום, אגוזים ושקדים ובכמויות קטנות יותר מצוי החלבון בתירס חי, אבוקדו, אפונה ירוקה ופירות מיובשים.

אכילה של מזונות מן החי, כגון: בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב עלולים לגרום ללחץ דם גבוה ולרעלת הריון. המזונות מן החי מכילים ריכוז גבוה מידי של חלבונים והשימוש בהם עלול להגדיל את הצריכה היומית ולגרום למחלות שונות שקשורות לעודף חלבונים, מה גם שמזונות מן החי הינם בעלי תגובה חומצתית חזקה והם מכילים כולסטרול העלול לגרום לנזק בריאותי לאישה ההרה ולהרס של ההרכב הכימי של חלב האם.

אכילה של מזונות חיים תבטיח לאישה ההרה אספקה מלאה של כל אבות המזון, גם עבורה וגם עבור העובר שבבטנה, המזון המבושל עובר שינויים כימיים המורידים את איכותו ופוגעים בערכים התזונתיים באופן מוחלט.

כיצד מעלים את רמות הברזל בתקופת ההריון?

ידוע כי בזמן ההריון , רמות ההמוגלובין של האישה ההרה יורדות, אין מה להיבהל כי מדובר בתהליך טבעי שקורה בזמן הריון היות וחלק מהברזל עובר לעובר. הדרך הטבעית ביותר לעלות את רמות הברזל בדם זה על ידי תזונה נכונה ואכילה של מזונות חיים העשירים בברזל, כגון: נבטי חמניה, כל העלים הירוקים למינהם, כגון: חסה, חוביזה וכו’. שומשום על כל צורתיו, בעיקר מומלץ להכין חלב שומשום בייתי, נבטים שונים, רימונים וענבים.

כיצד לטפל בבחילות ובהקאות בזמן ההריון?

הרבה נשים בזמן ההריון סובלות מבחילות ומהקאות, מצב זה נגרם כתוצאה מכך שמערכת העיכול לא מעכלת את המזון כראוי ולכן היא מנסה לפלוט אותו, תופעה זו קורית בעיקר כתוצאה מאכילה של חלבונים מן החי, לכן חשוב להימנע ככל האפשר ממזונות מן החי, לא להרבות באכילה ולאכול בכל ארוחה כמות שלא תשביע יתר על המידה, חשוב ללעוס את המזון בלעיסה יסודית ואיטית כדי שהעיכול יתבצע כראוי ולשמור על צירופי מזון נכונים שיקלו על העיכול.

טיפים תזונתיים בזמן הריון לפי שיטת הבריאות הטבעית

  • מומלץ להתחיל את הבוקר באכילת פירות העונה ושתיית מיצים טבעיים המנקים ומטהרים את הגוף, חשוב לשתות מגוון של מיצים טבעיים ולאכול פירות טריים ובשלים במשך הבוקר מכל הגוונים והסוגים.
  • גזר, אפרסק, מנגו, סלק וכל הירקות הירוקים אלו מזונות המועילים מאוד לכבד והם מכילים נוגדי חימצון טבעיים, כגון: קרוטנים ופלבנואידים בעלי תכונות ריפוי, הם מסייעים לריפוי וניקוי הכבד, מכילים ברזל ומחזקים את המערכת החיסונית.
  • כל הירקות הירוקים, כגון: בורוקולי, נבטי חמניה, עלי מנגולד, עלי חסה, חוביזה, שעועית ירוקה, נבטי אלפלא ועוד…מעניקים לכבד תמריץ של כלורופיל שמסייע לייצר המוגולבים ועלות את רמות הברזל בגוף.
  • תזונה העשירה בסיבים תזונתיים המורכבים מפחמימות מורכבות תורמת למערכת עיכול בריאה ולפעולת מעיים תקינה, המקורות העיקריים של סיבים תזונתיים הם: פירות וירקות עם הקליפה, דגנים מלאים, סובין חיטה, שיבולת שועל ,אגוזים וקטניות (מומלץ מונבטות).
  • חיטה מונבטת העשירה בחלבון ובויטמין B, החלבון של החיטה המונבטת הוא בעל איכות גבוהה יותר מזו של החיטה היבשה וניתן לאכול אותה בצורה חיה.
  • רימון מתוק: לרימון יש סגולות בריאותיות רבות והוא מוכר בתכונותיו כנוגד חימצון, נוגדי החימצון הינם מרכיבים טבעיים המסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ובהגנה על הגוף מפני זיהומים, מיץ רימונים הוא מקור מצוין לויטמים C ולויטמיני B ואשלגן.

מזונות מומלצים:

  • פירות: אבטיח, מלון, אנונה, בננה, תאנים טריות ויבשות, תמרים, אבוקדו, גויאבה, פפאיה, ענבים, רימון, אפרסמון, אגס, אפרסק, משמש, דובדבן, מנגו, תפוחי עץ, תות שדה (אורגני בלבד).
  • פירות מיובשים בשמש: שזיף, משמש, אגס, אפרסק.
  • ירקות טריים: גזר, תירס, עלים ירוקים מכל הסוגים (למעט תרד שמכיל חומצה אוקסלית ), דלעת, גמבה, קישואים, שעועית טריה, כרוב חי, כרובית מאודה, ברוקולי, קולורבי, בטטה.
  • קטניות מונבטות: עדשים בכל הצבעים, חומוס, שעועית מש.
  • אגוזים: שקדים, אגוז מקדמיה, אגוז מלך, אגוז פקאן.
  • שומנים: טחינה, שמן זית טבעי, אבוקדו. – בכמויות מוגבלות
  • עמילנים: אורז מלא, דוחן, חיטה נבוטה, קמח תירס, גריסים, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל- בכמויות מוגבלות

לסיכום:

כדאי ורצוי לכל אישה הרה לנהוג בהתאם לכל אמצעי הזהירות הכלליים הקשורים בהריון, חשוב לאכול תזונה בריאה ומזינה, לשלב הרגלי אכילה נכונים, להימנע כמובן מכל החומרים המגרים, כגון: אלכוהול, קפה ועישון ומכל המזונות המעובדים והמתועשים וכן ממוצרים מן החי. חשוב לנוח במידה מספקת ולא לבצע תרגילים גופניים מאמצים יתר על המידה וזכרו שהדרך למנוע רעלת הריון ושאר סימפטומים שונים שקורים למרבית הנשים ההרות זה על ידי תזונה טבעית, בריאה וחיה ככל האפשר.

 

נהנת מהתכנים?
למדת משהו חדש?

זה הזמן להצטרף למהפכת ה"בריאות הטבעית"
לחצו כאן להרשמה לשנת הלימודים הקרובה באילמה. 

 

המידע המוצג לעיל הוא מידע כללי בלבד המכיל עצות לשיפור אורח החיים, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

בקרו באתרינו בעזרת דפדפן מודרני

דילוג לתוכן